</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cand se poate suspenda PFA-ul?

Concedii 13 ian 2020
Buna ziua,
Sunt insarcinata in ultima luna. Am contract cu casa de asigurari pt concedii si indemnizatii din 1 iunie 2019. Veniturile obtinute sunt din PFA (norma de venit activitati fotografice) activa din noiembrie 2018.
Ceea ce ma intereseaza: am intrat in concediu medical in data de 7 ianuarie
 • Maria Ciudin 13 ian 2020

  Buna ziua,

  Indemnizatia aferenta concediului de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare. Pot beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate persoanele care obtin venituri in baza unui contract individual de munca, raport de serviciu, act de detasare, alte venituri asimilate salariilor, precum si persoanele care au incheiat contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale  de sanatate. In aceasta din urma situatie, indemnizatia se calculeaza pe baza mediei veniturilor asigurate inscrise in contractul de asigurare, din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare. Daca indepliniti stagiul de cotizare de 6 luni, indemnizatia nu va fi afectata.

  Pe de alta parte, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se acorda persoanelor care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni, indemnizatia nu este afectata. 

  Pentru detalii suplimentare, echipa calculatorvenituri a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul indemnizatiei si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

 • Nicoleta Carmen 13 ian 2020

  si mi-am suspendat PFA-ul in data de 8 ian 2020. Afecteaza cumva acest lucru? Ar fi trebuit sa tin PFA-ul activ mai mult? Totodata, cum se calculeaza suma pe care o voi primi pt concediul medical?

  Legat de indemnizatie crestere copil, ma afecteaza cumva faptul ca am suspendat activitatea acum? Trebuia mai.tarziu?

  Eu am dorit sa inchei tot pt a evita drumurile dupa nastere dar am auzit din diverse surse ca ar fi trebuit sa las PFA-ul activ pt mai mult timp si incep sa ma ingrijore. Va multumesc.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide