</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Calculatorul are formule gresite pe drepturi de autor

Drepturi de autor 29 iul 2020
De ce se plateste CASS / CAS doar dupa un prag de 65000? SI de unde ati scos pragul asta?
 • Gabriela Craciun 03 aug 2020

  Buna ziua,

  Potrivit art. 148 alin. (1) din Codul Fiscal, persoanele fizice care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din una sau mai multe surse si/sau categorii de venituri, datoreaza contributia de asigurari sociale, daca estimeaza pentru anul curent venituri nete a caror valoare cumulata este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere a Declaratiei Unice.

  De asemenea, venitul net din drepturile de proprietate intelectuala, inclusiv din crearea unor lucrari de arta monumentala, se determina de catre platitorii venitului, persoane juridice sau alte entitati care au obligatia de a conduce evidenta contabila, prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei forfetare de 40% asupra venitului brut.

  Prin urmare, contributiile sociale obligatorii se datoreaza veniturile nete depasesc plafonul de 12 salarii minime.

  Asadar, pentru pragul de 65.000 lei nu se datoreaza contributii sociale obligatorii, intrucat nu se atinge plafonul la venitul brut. 

  • Maria Razvan 03 aug 2020

   Buna ziua,

   Daca e sa calculam, venitul brut - conta forfetare

   60% * 65000 = 39000 lei

   39000 lei depasesesc 12 salarii minime

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide