</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Calcul indemnizatie

Venituri salariale 03 mar 2023
Cum se calculeaza indemnizatia in cazul in care doar primele 12 luni din ultimele 24 au fost lucrate?Ipotetic, nasc in 01.01.2023, in 2022 nu am lucrat deloc, in 2021 am lucrat tot anul. Indemnizatia va fi media caror luni? Ultimele 12 calendaristic sau cele cu venit? Multumesc!
 • Calculator Venituri 03 mar 2023

  Buna ziua,

  Conform art 2 din OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatialunara pentru cresterea copiilor:

  Art. 2 (1) Persoanelecare, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp decel putin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri dinactivitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala,venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuseimpozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarileulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza deconcediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

  (2) Cuantumulindemnizatiei lunare prevazute la alin.(1) estede 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunarenu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient demultiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, iarcuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.

  Asadar, pentru a obtineconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie saindepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori dateinasterii copilului.  Nu este obligatoriuca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

  Indemnizatia lunara pentrucresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei decalcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 lunide stagiu de cotizare.

  Speram ca va sunt de folosinformatiile transmise!

  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide