</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Calcul indemnizatie PFA

Venituri salariale 14 nov 2020
Sunt PFA care plateste doar impozit 10%, cu venit net sub plafonul anual, cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil? Iar daca redeschid PFA-ul dupa 1 an si 10 luni ale copilului, voi primi stimulent si in acelasi timp sa am incasari pe PFA?
 • Andreea Ionescu 27 nov 2020

  Buna seara, 

  Indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Indemnizatia pentru cresterea copilului este un venit neimpozabil si nesupus contributiilor sociale.

  Puteti introduce  veniturile nete obtinute in fiecare din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului in calculatorul avansat si determina intemnizatia neta 

  https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil#calculavansat

   

  Potrivit Ordonanteide Urgenta nr. 111/2010 stimulentul de insertie se acorda persoanelor care au beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si care obtin venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inaintea implinirii de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

  Stimulentul deinsertie se va cumula cu veniturile obtinute din activitatea PFA.

   

   

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide