</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Calcul indemnizatie crestere copil

Venituri salariale 16 mai 2020
Cum se calculeaza indemnizatia crestere copil daca in Noiembrie 2019 am terminat CCC iar in Septembrie 2020 urmeaza sa nasc din nou in conditiile in care nu m am mai intors la locul de munca si incepand cu 1 Iunie intentionez sa imi reactivez PFA ul pana la nasterea copilului. Multumesc!
  • Eugenia Matache 18 mai 2020 Multumesc mult pentru raspuns!
  • Ioana Vlad 18 mai 2020

    Buna ziua,

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului.

    La calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea celui de-al doilea copil se vor lua in considerare atat cuantumul indemnizatiei primita anterior, cat si alte venituri supuse impozitului obtinute pana la data nasterii. 

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, daca nasterea celui de-al doilea copil a intervenit in termen de cel mult 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea primului copil, iar in urma calculului indemnizatiei rezulta un cuantum mai mic decat cel primit anterior, se va acorda automat acelasi cuantum al indemnizatiei ca si cel primit pentru cresterea primului copil.  

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide