</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Calcul indemnizatie crestere copil pentru venituri din salarii si drepturi de autor?

Venituri salariale 22 oct 2019
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de creste copil pentru o mamica care a avut in ultimele 12 luni:
- venituri din salarii - 60.000 lei (sume nete);
- venituri din drepturi de autor - 40.000 lei (suma bruta) din care s-a retinut impozit 2.400 lei.
Multumesc.
 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, persoanele care au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului pot beneficia de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului.

  Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  In cazul in care o persoana realizeaza concomitent din mai multe surse venituri supuse impozitului, se vor lua in calcul toate veniturile lunare incasate de aceasta.

  Echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide