</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Calcul indemnizatie CCC

Venituri salariale 15 aug 2021
Care este diferenta la indemnizatie intre a lucra permanent cele 24 luni anterior nasterii si a lucra 15 luni din cele 24, adica pe perioada sarcinii sa nu fiu angajata?
Pe acest site vad ca se face calculul cu veniturile din ultimele 12 luni anterior nasterii, si nu pe 12 luni oarecare din cele 24
 • Calculator Venituri 16 aug 2021

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentrucresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

  • Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.
  • Calculul se va face de la cea mai apropiata luna de nasterea copilului si apoi lunile din urma pana la indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni.

  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide