</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Calcul indemnizatie bb2

Venituri salariale 05 dec 2019
Buna ziua, sunt in CIC bb1 care face 2 ani in 25.03.2020. O sa nasc bb2 in ian 2020. Primesc indemnizatie 2400 lei. Angajatorul m-a chemat sa fac o cerere de incheiere a C.indiv munca in schimbul a 14 sal 35000 lei. Se iau in calcul acesti bani la indemniz bb2?se suspenda indemnizatia? Multumesc
 • Maria Ciudin 10 dec 2019

  Buna ziua,

  Conform art. 21 alin. (1) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca, este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

  d) salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu dizabilitati, in varsta de pana la 3 ani.

  Interdictia se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate.

  Aceeasi dispozitie este prevazuta si in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.

  Totusi, contractul individual de munca poate inceta cu acordul partilor. Cu toate acestea, compensatia baneasca acordata de angajator la incetarea contractului individual de munca nu va fi luata in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doilea copil, insa va suspenda plata primei indemnizatii in luna respectiva.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

  • Maria Ciudin 12 dec 2019

   Buna ziua,

   La stabilirea dreptului la indemnizatia lunara pentru cresterea copilului sunt luate in considerare veniturile din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. Compensatia baneasca acordata la incetarea contractului individual de munca nu este luata in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil intrucat nu este venit salarial sau asimilat salariului, conform prevederilor Codului Fiscal. 

   Totodata, plata indemnizatiei pentru primul copil se va suspenda in luna in care vi se acorda compensatia in baza art. 16 alin. (2) lit. l) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, intrucat beneficiati de un venit supus impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani. 

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide