</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Calcul concediu de maternitate

Venituri salariale 01 iul 2020
Buna ziua.
Ne puteti spune cum se calculeaza concediu de maternitate. In data de 27 mai 2020 am nascut iar contabila companiei a considerat in calcului indeminizatiei de maternitate luna anterioara nasterii, respectiv aprilie 2020 iar luna mai nu a luat-o absolut deloc in calcul.
Multumesc
  • Rares Popescu 01 iul 2020

    Buna ziua,

    Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatia aferenta concediului de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului.

    In ce priveste indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, pentru luna nasterii copilului se vor lua in considerare veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care persoana l-ar fi primit daca ar fi lucrat toata luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide