</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua.somajul tehnic pe16/31martie poate fi de 220lei pt.ca atat am luat de la patron,am salar brut de 2230luna,calc.dvs imi da alta suma

Venituri salariale 14 mai 2020
Somaj tehnic
  • Andrei Ionita 14 mai 2020

    Buna ziua,

    Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat. In situatia in care angajatorul depune documentele necesare, acesta poate beneficia de subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic de catre stat. In acest caz, indemnizatia nu poate fi mai mare de 75% din castigul salarial mediu brut (in anul 2020 acesta este in valoare de 5429 lei).

    De asemenea, indemnizatia de somaj tehnic are natura unui venit asimilat salariului, prin urmare se datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Obligatia calculului, retinerii si platii acestora revine angajatorului.

    Calculul indemnizatiei se raporteaza la numarul de zile lucratoare din luna in care contractul individual de munca este suspendat in baza art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul Muncii (somaj tehnic). Luna martie are 22 de zile lucratoare, insa calculul depinde de numarul de zile lucratoare in care contractul individual de munca este suspendat, urmand ca suma rezultata sa fie supusa impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii. La calculul impozitului pe venit nu se ia considerare deducerea personala si nici contributia asiguratorie pentru munca, potrivit legislatiei in vigoare.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide