</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! Pentru concediu medical cu baza de calcul a indemnizatiei mai mare de 12 salarii minime pe economie ( 24.960 acum ), cum se calculeaza CAS

Venituri salariale 31 ian 2019
Buna ziua!

Pentru concediu medical cu baza de calcul a indemnizatiei mai mare de 12 salarii minime pe economie ( 24.960 acum ), cum se calculeaza CAS? Mai este plafonat acest tip de concediu medical cu baza asa mare sau se aplica direct 25%?

Multumesc!
 • Calculator Venituri 04 feb 2019

  Buna seara,


  Plafonul de 12 salarii minime este aplicabil doar la baza de calcul lunara a indemnizatiei. Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, baza de calcul a indemnizatiei este media veniturilor brute obtinute de catre salariati in ultimele 6 luni anterioare producerii riscului, plafonata la 12 salarii minime brute in vigoare in luna respectiva.

  Ulterior stabilirii indemnizatiei, cota de contributie de asigurari sociale (pensii) este 25% asupra indemnizatiei rezultate din calculul anterior, fara a mai fi plafonata contributia.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O seara frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide