</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua!Oare cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in aceasta situatie?

Venituri salariale 22 aug 2021
Daca opersoana angajata in constructii pe minim economie in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului,urmand in paralel si cursurile postuniversitare la zi(cu bursa de merit-700 ron).Cum este calculata indemnizatia? Oare pe perioada de crestere copil trebuie sa intrerupa cursurile universitare?
 • Calculator Venituri 23 aug 2021

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si pisicultura. De asemenea, la stabilirea stagiului de cotizare vor fi luate in considerare si perioadele asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) din OUG 111/2010, printre care si perioada in care persoana indreptatita frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

  In aceasta situatie, persoana indreptatita va atasa la dosar adeverinta eliberata de institutia de invatamant, care sa ateste frecventarea cursurilor fara intrerupere, pana la data solicitarii acesteia. Art. 3 alin. (3) din OUG 111/2010 prevede ca pentru perioadele asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) se iau in calcul sumele incasate de persoana indreptatita, calculate potrivit legii de catre platitorul acestora.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

 • Delia Vlad 23 aug 2021 Multumim tare mult!!
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide