</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! Daca m-am intors la servici imediat dupa concediul medical, care este termenul limita de depunere a dosarului pentru stimulentul

Venituri salariale 13 ian 2021
 • Andreea Ionescu 18 ian 2021

  Buna ziua,

  Conditiile pentru acordarea stimulentului de insertie sunt urmatoarele, conform OUG 111/2010:

  Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, obtin venituri supuse impozitului, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei pentru cresterea copilului.

  Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, stimulentul de insertie se acorda astfel:

  a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;

  b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap

  In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.

  Dreptul reprezentand stimulentul de insertie se cuvine incepand cu ziua urmatoare celei in care persoana indreptatita isi reia activitatea profesionala si realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide