</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua,daca copilasul a facut 2 ani si o luna si nasc al doilea copil,mai beneficiez de indemnizatie?

Venituri salariale 09 oct 2020
 • Ionut Filip 12 oct 2020

  Buna ziua,

  Conform dispozitiilor Ordonantei de urgenta 111/2020,

  Perioada in care ati fost inconcediu de crestere a copilului este considerata perioada asimilata si se ia in calcul la stabilirea celor 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, din care se stabileste media veniturilor. Acestei medii i se aplica procentul de 85%.

  Insa, conform art. 9 ^1, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei conform regulii de mai sus rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.

   

  Astfel, veti beneficia de concediu si indemnizatie pentru al doilea copil, iar daca, efectuand calculul conform regulii generale, valoarea indemnizatiei este mai mica decat cea pecare ati primit-o pentru primul copil, vi se va acorda o indemnizatie la aceeasi valoare cu aceasta din urma.

  Puteti calcula fiecare indemnizatie utilizand platforma noastra aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide