</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua, Cum se calculeaza fondul de handicap in cazul firmelor de constructii cu peste 50 angajati ? Ce salariu minim se foloseste ?

Venituri salariale 20 nov 2019
 • Maria Ciudin 20 nov 2019

  Buna ziua,

  Conform art. 78 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, "autoritatile si institutiile publice, persoane juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap, platesc lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap". 

  Art. 164 alin. (1^2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii stabileste ca toate drepturile si obligatiile stabilite potrivit legii prin raportare la salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se determina utilizand nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata prevazut la alin. (1), asadar, prin raportare la salariul minim stabilit prin Hotarare de Guvern si anume 2080 lei.

  Astfel, la calculul fondului pentru persoane cu handicap neincadrate in munca se utilizeaza salariul de baza minim brut de 2080 lei inclusiv in cadrul societatilor din domeniul constructiilor, intrucat legislatia nu prevede exceptii specifice acestui domeniu in ceea ce priveste calculul acestui fond. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide