</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua,bebe 1 face 2 ani in iulie si bebe 2 vine in septembrie,pentru a beneficia din nou de indemnizatie trebuie sa ma intorc la lucru?

Venituri salariale 23 feb 2021
 • Andreea Ionescu 26 feb 2021

  Buna ziua,

  Pentru cel de-al doilea copil se va analiza din nou daca sunt indeplinite conditiile pentru concediul si indemnizatia de crestere a copilului, conform OUG 111/2010.

  De concediul si indemnizatia de crestere a copilului poate beneficia oricare dintre parinti daca, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, a obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura supuse impozitului pe venit.

  Perioada in care ati beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului constituie stagiu de cotizare asimilat. Asadar, se va lua in considerare la stabilirea celor 12 luni. Astfel, nu ar fi obligatoriu sa va intoarceti la lucru pentru a beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil. Mai mult, mentionam ca pentru calculul indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil se va proceda in felul urmator:

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, indemnizatia lunara pentru cresterea celui de-al doilea copil se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului. Prin urmare, la calculul indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doilea copil va fi luata in considerare indemnizatia lunara pentru cresterea primului copil.

  Daca in urma calculului rezulta un cuantum mai mic decat al indemnizatiei obtinute pentru primul copil, se acorda automat acelasi cuantum al indemnizatiei. Conditia pentru atribuirea acestui beneficiu este ca nasterea celui de-al doilea copil sa aiba loc intr-un interval de cel mult 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea primului copil.

  Cum in cazul dumneavoastra aceasta din urma conditie este indeplinita, daca in urma calculului realizat conform regulii generale va rezulta o indemnizatie mai mica decat cea pe care ati primit-o pentru primul copil, pentru al doilea copil veti primi aceeasi indemnziatie pe care ati primit-o pentru primul copil.

  Va invitam sa utilizati platforma noastra pentru calculul indemnizatiei: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide