</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! Unde se vireaza banii aferenti contributiilor sociale si impozitului, daca ni s-au acordat somajul tehnic de la stat? Multumesc !

Venituri salariale 19 mai 2020
  • Ioana Vlad 21 mai 2020

    Buna ziua,

    Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat. In situatia in care angajatorul depune documentele necesare, acesta poate beneficia de subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic de catre stat. In acest caz, indemnizatia nu poate fi mai mare de 75% din castigul salarial mediu brut (in anul 2020 acesta este in valoare de 5429 lei).

    De asemenea, indemnizatia de somaj tehnic are natura unui venit asimilat salariului, prin urmare se datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Obligatia calculului, retinerii si platii acestora revine angajatorului, la momentul platii venitului. De asemenea, angajatorul este obligat sa le declare prin intermediul Declaratiei 112.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide