</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua, sunt angajat MAI, an un copil de 11 ani din prima casatorie, actualul sot este tot angajat MAI dar nu beneficiez de 75% cfm legii

Venituri salariale 06 nov 2020
Acordarea indemnizatiei de 75% cfm 147/2020
 • Andreea Ionescu 11 nov 2020

  Buna seara, 

  Conform art 4, alin 3 si 4 din OUG 147/2020,

  In cazul in care ambii parinti isi desfasoara activitatea in unul dintre domeniile prevazute la alin. (1) (sistemului national de aparare,ordine publica si securitate nationala, angajatii din penitenciare si personalul din unitatile sanitare publice), doar unul dintre acestia are dreptul la o majorare acordata suplimentar drepturilor salariale cuvenite, in cuantum de 75% din salariul de baza/salariul de functie/solda de functie corespunzatoare unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, corespunzator numarului de zile lucratoare din perioada prevazuta la art. 1 alin. (1)din OUG 147/2020,.

  Majorarea prevazuta la alin. (3) se acorda pe baza cererii parintelui definit la art. 1 alin. (3), insotita de declaratia celuilalt parinte ca nu beneficiaza de acest drept si nici nu se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (6). Cererea si declaratia se depun la angajator in luna curenta pentru luna anterioara.

  Majorarea se 75% se acorda daca ambii parinti lucreaza in unul dintre domeniile prevazute la articolul 4, alin 1. Daca doar unul dintre parinti activeaza in aceste domenii, zilele libere se acorda celuilalt parinte si nu se va mai acorda marirea de 75%.

  De altfel, mentionam si ca zilele libere se acorda doar daca parintele nu poate desfasura activitatea in regim de telemunca/ munca la domiciliu.

  Intelegem ca dumneavoastra si actualul sot activati in unul dintre domeniile mentionate la alin. 1, insa, fostul sot (parintele firesc al copilului) nu activeaza in unul dintre aceste domenii. In acest caz, doar unul dintre parinti activeaza in domeniile prevazute la alin. 1 si se va analiza daca tatal firesc al copilului poate primi zilele libere. Daca nu poate presta munca la domiciliu/ telemunca, tatal va primi zilele libere. 

   

  Daca va putem ajuta cu alte informatii sau considerati ca nu am inteles situatia de fapt expusa, va rugam sa reveniti cu detalii suplimentare.

  Echipa calculatorvenituri.ro
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide