</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua. Referitor la indemnizatia de crestere a copilului.

Venituri salariale 05 sept 2020
Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca in ultimii 2 ani am platit pentru perioada ianuarie - iulie 2020 doar 6 luni din buzunar contributia la casa de pensii si sunt angajata cu contract de munca din septembrie 2020, trebuind sa nasc in luna februarie 2021?Multumesc anticipat.
 • Ionut Filip 08 sept 2020

  Buna ziua, 

  Intelegem ca ati platit contributia la pensie, iar nu la sanatate.

  Speram ca aceste informatii sa va fie utile: 


  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Asadar, pentru aobtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca ati desfasurat activitatea la un singur angajator sau mai multi angajatori. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

  Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare. 

  Dava va putem ajuta si cu alte informatii sau doriti sa ne transmiteti informatii suplimentare, va stam la dispozitie.

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide