</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! Pt indemnizatia de crestere a copilului se iau in calcul si veniturile din strainatate?

Venituri salariale 20 oct 2019
 • Florin Rizea 19 feb 2020

  Buna ziua,

  Daca am realizat venituri in Romania si concomitent dintr-o alta tara UE, dar supuse impozitarii doar  in Romania (adica am platit impozitul pentru veniturile din strainatate doar la ANAF), trebuie sa se ia in calcul toate veniturile, corect?

  Multumesc pentru raspuns

 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului stabileste conditiile de eligibilitate pentru a beneficia de aceste facilitati. Astfel, persoanele care in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) beneficiaza de o indemnizatie lunara pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

  In situatia in care in cele 12 luni care reprezinta stagiu de cotizare, ati obtinut o perioada de timp venituri supuse impozitului in Romania si o perioada venituri intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, aceste perioade se vor cumula si se vor lua in considerare toate veniturile obtinute, astfel incat sa rezulte stagiul complet de cotizare de 12 luni, conform principiului totalizarii veniturilor.

  Pe de alta parte, daca in aceste 12 luni ati obtinut concomitent venituri supuse impozitului atat in tara, cat si in strainatate, se vor lua in considerare doar veniturile realizate in Romania, potrivit art. 3 alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide