</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! La calculul prenatalului se ia in considerare venitul brut realizat din perioada concediului de risc maternal?

Venituri salariale 06 nov 2019
Buna ziua! La calculul prenatalului se ia in considerare venitul brut din perioada concediului de risc maternal? Chiar daca in aceasta perioada s-a platit doar CAS?
 • Irina Radulescu 06 nov 2019

  Va multumesc! Iar venitul din perioada prenatalului, de asemenea intra la calculul venitului pe perioada concediului de crestere copil

  • Maria Ciudin 06 nov 2019

   Buna ziua,

   Intr-adevar, perioada in care beneficiati de concediul si indemnizatia de maternitate se ia in considerare la stabilirea dreptului la indemnizatie lunara pentru cresterea copilului, conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro


 • Maria Ciudin 06 nov 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (inclusiv concediul si indemnizatia de maternitate) este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare producerii riscului.

  Perioada in care persoana a beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare. Concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta sunt:

  • concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite si accidente din afara muncii
  • concediul si indemnizatia pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale
  • concediul si indemnizatia de maternitate
  • concediul si indemnizatia de risc maternal
  • concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav

  Asadar, perioada in care persoana a beneficiat de concediul si indemnizatia de risc maternal este perioada asimilata stagiului de cotizare si veniturile aferente vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei de maternitate, dar cu conditia ca, in perioada concediului de risc maternal sa nu fi fost realizate venituri supuse impozitului (sa nu se fi realizat stagiu de cotizare in perioada asimilata).

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide