</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! In data de 16.12.2019 imi reiau munca dupa CCC, m-am intors mai repede pentru a beneficia de stimulentul de insertie.

Venituri salariale 13 dec 2019
Daca in prima saptamana de la revenirea la munca intru in concediu de ingrijire copil, imi va afecta stimulentul si cum va fi influentat si salariul?
Sunt insarcinata cu al doilea copil, daca voi primi cele 90 de zile de concediu de la medicul gine.ce se intampla cu stimulentul si salariul?Multumesc
 • Maria Ciudin 13 dec 2019

  Buna ziua,

  Stimulentul de insertie se acorda in situatia in care beneficiarul concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului obtine venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap si se va acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani in cazul copilului cu handicap. 

  Conform Ordinului nr. 1474/2011, pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru ingrijirea copilului bolnav sau a altor tipuri de concedii reglementate de Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, deoarece in aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului, respectiv venituri din salarii, activitati independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de insertie. Asadar, plata stimulentului de insertie si salariul nu vor suferi modificari.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide