</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua, daca nu locuiesti in tara dar ai venit din chirie mai este necesar sa platesti CASS daca platesti deja in alta tara?

Venituri din alte surse 15 ian 2020
 • Maria Ciudin 15 ian 2020

  Buna ziua,

  Potrivit Deciziei nr. 2/2015 a Comisiei Centrale Fiscale, aprobata prin Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 837/2015, sunt scutite de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate in Romania, pentru veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor, urmatoarele categorii de persoane:

  • persoanele fizice, indiferent de cetatenie si de domiciliul stabil sau de resedinta, care detin o asigurare sociala de sanatate pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia sau in statele cu care Romania are incheiate acorduri bilaterale de securitate sociala si fac dovada valabilitatii asigurarii. Persoanele in cauza au obligatia prezentarii la organul fiscal competent documentele justificative.
  • persoanele fizice, indiferent de cetatenie, care au domiciliul stabil sau resedinta intr-un stat cu care Romania nu are incheiate acorduri bilaterale privind sistemele de asigurare sociala si care nu beneficiaza de prelungirea dreptului de sedere in Romania pentru o perioada mai mare de 90 de zile.

  Conform procedurii, persoana fizica trebuie sa depuna la organul fiscal competent declaratia pe propria raspundere pentru exceptarea de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor in Romania.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide