</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! Daca am nascut pe data de 13 ianuarie 2021 si sunt eleva in ultimul an, beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului?

Venituri salariale 09 mar 2021
Precizez ca nu am absente si sunt casatorita. Daca beneficiez de aceasta indemnizatie , ce suma as primi? Tatal a beneficiat de suma de 1500 RON si concediu dupa ce am nascut. Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
 • Calculator Venituri 18 mar 2021

  Buna ziua,

   

  Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

  Perioada de 2 ani anterior nasterii copilului poate fi consitutuita si din perioada in care frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, inclusiv in cadrul programului "Adoua sansa", sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitarede licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivelde masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.

  Astfel, consideram ca daca va incadrati in situatia prevazuta de mai sus, atunci beneficiati de concediu si indemnizatie, care reprezinta 85%din media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica decat 1.250 lei si mai mare de 8.500 lei.

  Pentru perioada invatamantului preuniversitar se vor lua in considerare valorile salariului minim brut pe tara garantat in plata in vigoare in lunile respective.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   

  O zi frumoasa,

  Echipa calculatovenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide