</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! Daca am fost angajata pana in oct20, inclusiv, iar din apr21 am incasari pe PFA, pentru CCC se iau in calcul si salarii din 2020?

Concedii 03 nov 2021
 • Calculator Venituri 05 nov 2021

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca ati desfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori, sau cum este cazul dumneavoastra: o perioada ati obtinut venituri ca si angajat si o perioada incasari PFA. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

  Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro

  • Calculator Venituri 05 nov 2021

   Da, daca va incadrati in cele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului.

   O zi placuta!

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide