</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil din veniturile de la un pfa?

Venituri salariale 23 mar 2022
Sunt medic stomatolog si am atat salariu de la stat cat si venituri din prestari servicii stomatologice de la Pfa. Multumesc!
  • Calculator Venituri 25 mar 2022

    Buna ziua,

    Conform OUG nr.111/2010, persoanele fizice care, in ultimii 2 doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri impozabile, in sensul impozitului pe venit (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara. 

    Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doia ani anteriori nasterii copilului.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide