</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua ! Cum pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?

Venituri salariale 24 iul 2020
Buna ziua ! Sunt in perioada de somaj (de drept nu tehnic) pana la 7 septembrie. Intreb timp am ramas insarcinata, data estimata nasterii fiind la sfarsitul luni febriarie2021. Cum pot proceda pentru a beneficia de indemnizatie pentru copil in conditiile in care voi avea cateva luni descoperite?
 • Maria Ciudin 27 iul 2020

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede faptul ca pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Asadar, pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, acestea pot fi si succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  La stabilirea dreptului la indemnizatie se vor lua in calcul si perioadele asimilate stagiului de cotizare, prevazute la art. 2 alin. 5 din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, printre care se numara si perioada in care ati beneficiat de indemnizatie de somaj. Asadar, la stabilirea dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului se vor lua in considerare si lunile in care ati obtinut indemnizatie de somaj.

  Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului depinde de indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, fara sa fie posibila incheierea unui contract de asigurare asa cum se intampla in situatia concediului de maternitate.

 • Alexandra Nițu 25 iul 2020 Mentionez ca inainte de a intra in perioada de somaj am lucrat cu contr
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide