</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

BUNA ZIUA CUM POT APLICA SI EU PENTRU SOMAJ IESIND DIN CCC

Venituri salariale 25 mar 2020
BUNA ZIUA CUM POT APLICA SI EU PENTRU SOMAJ DUPA CCC
 • Alexandra Oancea 25 mar 2020

  Buna ziua,

  Somajul se aplica atunci cand raporturile de munca au incetat. Astfel, daca nu desfasurati activitate profesionale dupa finalizarea concediului pentru cresterea copilului, trebuie sa va inregistrati la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta. 

  Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor ale caror raporturi de munca au incetat din motive neimputabile lor, daca indeplinesc urmatoarele conditii in mod cumulativ:


  • indeplinesc stagiul de cotizare de 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare depunerii cererii
  • nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta (500 lei)
  • nu indeplinesc conditiile de pensionare
  • sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca din raza teritoriala unde isi au domiciliul sau resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

  Astfel, trebuie sa va inregistrati la agentia pentru ocuparea fortei de munca din localitatea dumneavoastra si sa depuneti o cerere in sensul acordarii indemnizatiei de somaj, daca indepliniti conditiile legale.


  Daca va referiti la somajul tehnic, acesta se acorda in baza deciziei angajatorului, iar raporturile de munca nu inceteaza, ci contractul individual de munca se suspenda. Indemnizatia de somaj tehnic este de 75% din salariul de baza conform locului de munca ocupat. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide