</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua. Ce taxe se platesc pentru zilieri? care este formula de calcul? Multumesc

Venituri salariale 27 iul 2020
 • andreea alexe 27 iul 2020

  Deci este similar veniturilor din salarii doar ca se plateste zilnic sau saptamanal

  multumesc foarte mult

 • Ioana Vlad 27 iul 2020

  Buna ziua,

  Pentru activitatea executata, zilierul are dreptul la o remuneratie al carei cuantum se stabileste prin negociere directa intre parti, intr-un cuantum al remuneratiei brute orare care nu poate fi mai mic decat valoarea/ora asalariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, si se acorda la sfarsitul fiecarei zile de lucru sau la sfarsitul saptamanii, inainte de semnarea in Registrul de evidenta a zilierilor de catre zilier si beneficiar.

  Venitul realizat de zilieri sub forma de remuneratie pe fiecare beneficiar de lucrari reprezinta venit asimilat salariului, pentru care sunt aplicabile Codul fiscal. Calculul si retinerea impozitului datorat se efectueaza de catre beneficiarii de lucrari la data fiecarei plati a remuneratiei brute zilnice sau, dupa caz, la data platii la sfarsit de saptamana sau la data platii la sfarsitul perioadei de desfasurare a activitatii.

  Conform art. 76 alin. (2) lit. r) din Codul fiscal, remuneratia zilierilor reprezinta venituri asimilate salariilor impozitate cu cota de impozit de 10%.

  Veniturile obtine de zilieri nu sunt venituri realizate la functia de baza astfel ca impozitul pe venit se realizeaza conform art. 78 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, respectiv prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calculdeterminate ca diferenta intre venitul brut si contributiile sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii in Romania sau in conformitate cu instrumentele juridice internationale la care Romania este parte, precum si, dupa caz, a contributiei individuale la bugetul de stat datorate potrivit legii, pe fiecare loc de realizare a acestora.

  Potrivit modificarilor aduse prin Ordonanta de Urgenta nr. 26/2019, asupra veniturilor zilierilor se calculeaza contributia de asigurari sociale in cota de 25%.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide