</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua ,as dori sa stiu daca pot beneficia de zilele libere pentru supravegherea copiilor sub 12 ani

Venituri salariale 25 mar 2020
Sotul meu si-a facut lichidarea la zi in data de 17.03.2020 , eu lucrez la un laborator de prajituri . Din cate am auzit de luni vrea sa ne trimita in somaj tehnic, dar eu as dori sa stiu daca ma pot incadra la zilele libere . As dori sa stiu care este mai benefic somajul tehnic sau zilele libere ?
  • Ioana Vlad 25 mar 2020

    Buna ziua!

    Somajul tehnic este o masura de suspendare a activitatii si a contractelor individuale de munca, aplicata de angajator din motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Astfel, aceasta masura este decisa de angajator, nu depinde de optiunea salariatului si implica suspendarea contractului individual de munca.

    Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020 prevede faptul ca nu se acorda zilele libere platite pentru supravegherea copilului salariatului al carui contract de munca a fost suspendat in baza somajului tehnic. De asemenea, zilele libere platite nu se acorda nici in situatia in care celalalt parinte se afla in somaj tehnic. 

    Daca s-a decis masura somajului tehnic, se va plati o indemnizatie in cuantum de 75% din salariul brut corespunzator locului de munca ocupat.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide