</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

buna ziua , am o nelamurire, medicul de familie poate acorda 14 zile de concediu medical, avand 2 copii mici , se imbonlavesc frecvent,

Venituri salariale 09 ian 2020
cele 14 zile de cm se dau individual pt cei 2 copii sau cumulate , pt mine personal med de fam are voie sa imi dea cm sau zilele intra tot in cele 14 ale copiilor?toti 3 avem dreptul la cate 14 zile de cm fiecare , sau toti 3 cumulat pe an?
 • Maria Ciudin 09 ian 2020

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, asiguratii au dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la varsta de 18 ani. 

  Durata de acordare a concediului si indemnizatiei aferente concediului pentru ingrijirea copilului bolnav este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil. Medicul de familie poate acorda acest tip de concediu cel mult 14 zile calendaristice, in una sau mai multe etape, pentru aceeasi afectiune. 

  Asadar, puteti beneficia de cel mult 14 zile calendaristice de concediu medical pentru fiecare dintre cei doi copii, individual. Acest lucru inseamna ca vi se vor acorda 14 zile pentru fiecare copil, dar nu mai mult de 45 de zile calendaristice pe an pentru fiecare dintre cei doi copii.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide