</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua !

Venituri din alte surse 30 oct 2019
Tatal meu a fost operat de fractura cervicala C2 ,acum gatul nu il mai poate manevra,se incadreaza pentru pensia de invaliditate? Multumesc!
 • Maria Ciudin 01 nov 2019

  Buna ziua,

  Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care nu au implinit varsta standard de pensionare, care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, si care au realizat stagiu de cotizare, in conditiile legii, din urmatoarele cauze:

  • accidentelor de munca si bolilor profesionale
  • neoplaziilor, schizofreniei si SIDA
  • bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca.

  In raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:

  • de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire;
  • de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire;
  • de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

  Evaluarea capacitatii de munca, in vederea stabilirii gradului de invaliditate, se face, la cerere, pana la data implinirii varstei standard de pensionare, de catre medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice. Pentru evaluarea capacitatii de munca, cererea si documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul solicitantului.

  Asadar, pentru incadrarea in grad de invaliditate si obtinerea pensiei de invaliditate aferente, este necesar sa va adresati Casei Teritoriale de Pensii, in functie de domiciliul solicitantului (domiciliul tatalui). Cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul Casei de Pensii va efectua o evaluare care va stabili daca acesta poate fi beneficiar al pensiei de invaliditate.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide