</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna seara! Cand ar trebui sa primesc banii pe concediu medical?

Venituri salariale 18 mai 2020
Sunt in CM de 7 luni si din februarie nu am mai primit niciun leu.Am tuberculoza pulmonara. Inainte de a ma imbolnavi am lucrat la patron.
Multumesc pentru un eventual raspuns!
  • Ioana Vlad 21 mai 2020

    Buna ziua,

    In cazul concediilor pentru incapacitate temporara de munca, indemnizatia se suporta de angajator, din prima si pana in a 5-a zi de imbolnavire si de Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, incepand cu ziua urmatoare celor suportate de angajator si pana in momentul incetarii incapacitatii temporare de munca.

    Cu toate acestea, angajatorul este cel care trebuie sa plateasca indemnizatia de concediu medical, urmand a solicita decontarea sumelor de la Casa de Asigurari de Sanatate. Astfel, angajatorul este obligat sa plateasca indemnizatia de concediu medical, fara sa fie conditionat de recuperarea banilor de la Casa de Asigurari de Sanatate (care pot ajunge cu intarziere. In situatia in care nu isi indeplineste aceasta obligatie, va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca din raza teritoriala unde angajatorul isi are sediul.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide