</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna, ma aflu in Concediu crestere copil. Firma la care lucram a falimentat de curand. Cand ar trebui sa mi se faca lichidarea ?

Venituri salariale 01 sept 2020
Firma la care lucram a falimentat de curand , eu aflandu-ma in Ccc. Daca imi gasesc de munca avand in vedere ca vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie cand ar trebui sa mi se faca lichidarea la firma aflata in faliment pentru a ma putea angaja la noul loc de munca? Multumesc
 • Alina Chirila 03 sept 2020

  Buna ziua,

  Conform art. 7 al  OUG 111/2010, persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1) al aceluiasi act normativ, obtin venituri supuse impozitului, au dreptul la un stimulent de insertie.

  Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani,respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, stimulentul de insertie se acorda astfel:

  a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;

  b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap

  Incepand cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de insertie se stabileste la 650 lei.

  Inacest caz salariata/salariatul are obligatia de a anunta, in scris, angajatorul cu cel putin 30 de zile inainte intentia de reluare a raportului de munca sau de serviciu.

  Interesul dumneavoastra este astfel sa obtineti venituri din salarii cu 60 zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. (adica cel mai tarziu  atunci cand copilul implineste 1 an si 10 luni) Trebuie sa aveti in vedere si acea obligatie de notificare a angajatorului.

  De asemenea, in ceea ce priveste  concedierea de la actualul loc de munca, trebuie sa aveti in vedere perioada de preaviz. In concret, in acest moment, contractul dumneavoastra de munca este suspendat. De aceea, raportul de munca poate inceta prin concediere doar din momentul in care va intoarceti la lucru (dupa ce aceasta suspendare va inceta). Din acest moment se va putea emite decizia de concediere, urmata de perioada de preaviz.

  Mentionam si ca interdictia de a concedia persoana care beneficiaza de stimulentul de insertie nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmarea reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


  Speram ca aceste informatii va vor fi utile.

  O zi frumoasa,

  Echipa Calculator Venituri.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide