</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna! Daca stunt student in anul 3 si lucrez de 4 luni pot lua concediu medical platit?

Venituri salariale 10 oct 2020
 • Andreea Ionescu 15 oct 2020

  Buna ziua,

  Pentru a beneficia de concediu medical platit este necesara indeplinirea conditiei stagiului minim de cotizare de 6 luni.

  In OUG 158/2010 este prevazuta, printre perioadele asimilate stagiului de cotizare si cea in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului superior. Insa, perioada in care o persoana a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare doar cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma organizat in prima sesiune. Dovada absolvirii cursurilor de zi ale invatamantului universitar se face cu diplomele eliberate de institutiile autorizate, in conditiile legii. Dovada duratei normale a studiilor respective se face cu diploma de absolvire, foaia matricola sau cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior.

  Asadar, doar dupa finalizarea studiilor superioare, daca va angajati si va gasiti in situatia de a lua concediu medical, in primele 6 luni se va lua in considerare si aceasta perioada asimilata (cea in care ati urmat cursurile de zi ale invatamantului superior) - daca nu ati realizat, conform legii stagiu de cotizare.

   
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide