</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna as dori sa stiu daca sunt intretinator de familie as putea sa primesc ajutor de la stat

Beneficii 06 dec 2019
.
 • Maria Ciudin 10 dec 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Legii nr. 196/2016, venitul minim de incluziune reprezinta sprijinul financiar acordat de stat in scopul asigurarii nivelului de trai minimal pentru familiile si persoanele singure aflate in situatie de dificultate.

  Pot beneficia de venit minim de incluziune familia (parinti casatoriti sau familie monoparentala) si persoana singura lipsita de venituri sau ale carei venituri nu acopera nivelul de trai minimal, daca indeplinesc conditiile de eligibilitate prevazute de lege si ale caror venituri nete lunare ajustate sunt de pana la 600 de lei, inclusiv. La stabilirea venitului net lunar al persoanei singure sau al familiei se iau in considerare toate veniturile pe care persoana, respectiv membrii familiei le-au realizat in luna dinaintea depunerii cererii.

  Pentru a primi ajutorul social, cel putin unul dintre membrii familiei beneficiare care este major, apt de munca si care nu urmeaza o forma de invatamant la cursuri de zi, are obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local. In cazul in care aceasta persoana isi pierde temporar sau definitiv capacitatea de munca, obligatia de a presta munca de interes local poate fi transferata altor persoane din familie, cu acordul primarului.

  Pentru a obtine ajutor social, persoana singura sau reprezentantul familiei trebuie sa depuna un dosar format dintr-o cerere, o declaratie pe propria raspundere si actele care dovedesc componenta familiei si veniturile membrilor acesteia, daca este cazul. Dosarul se depune la primarul localitatii/sectorului unde locuieste persoana singura sau familia.

  Alocatia pentru sustinerea familiei este o forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au copii mai mici de 18 ani, acordata cu scopul de a asigura conditii mai bune pentru cresterea copiilor si pentru a-i incuraja pe acestia sa mearga la scoala. Alocatia se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei, veniturile acesteia si, dupa caz, privind frecventarea cursurilor scolare de catre copiii aflati in intretinere. Aceste documente trebuie depuse de reprezentantul familiei la primaria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide