</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Au fost modificate normele metodologice privind regimul biletelor de valoare

Au fost modificate normele metodologice privind regimul biletelor de valoare

În data de 26 iulie 2022, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 748 ,Hotărârea nr. 931/2022 privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.045/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Astfel, prin noul act normativ se elimină dispozițiile distincte referitoare la regimul fiscal al tichetelor culturale ca urmare a includerii acestei categorii de bilete de valoare în cuprinsul art. 25 alin. (3) lit. b) pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

H.G.931/2022 abrogă dispozițiile privind emiterea biletelor de valoare pe suport hârtieși se face referire doar la tichete emise pe card.Ultima zi de emitere a tichetelor de valoare pe suport de hârtie a fost 31 ianuarie 2022,din 1 februarie nemaiputând fi tipărite astfel de tichete. Totuși, cele deja cumpărate de firme, înainte de 1 februarie,pot fi acordate și folositepână la data valabilității înscrise pe ele.

Totodată, actul normativ nou emisabrogă prevederile referitoare la acordarea tichetelor cadou pentru campaniile de marketing, studiul pieței, promovarea pe piețe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă și publicitate. Se elimină, de asemenea, din cuprinsul contractului pentru achiziționarea biletelor de valoare, încheiat între angajator și unitățile emitente, clauza referitoare la condițiile în care biletele de valoare pe suport hârtie neutilizate de salariați se restituie unității emitente de către angajator.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide