</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Asistenta

Venituri salariale 09 sept 2019
Buna, am o intrebare daca am lucrat la o firma de paza 3 zile unde salariu de baza este minim pe economie ce salar net ar trebui sa imi de-a firma de paza pt. 3 zile 8 ore de noapte ?, pt. ca nu mi-a dat bani si nici contractul. Va multumesc.
 • Maria Ciudin 09 sept 2019

  Buna ziua,

  Conform Codului Muncii, salariatii care presteaza munca de noapte au dreptul fie la reducerea programului normal de lucru cu o ora in situatia in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza, fie de un spor de 25% din salariul de baza daca efectueaza munca de noapte in proportie de 30% din timpul lunar de lucru. 

  Pentru a putea determina in mod corect salariul la care aveti dreptul, va rugam sa ne mentionati daca programul de lucru negociat cu angajatorul este doar noaptea sau daca desfasurati activitate 8 ore/zi, iar cele 3 zile in care ati lucrat noaptea au fost cu titlu de exceptie. 

  De asemenea, atragem atentia ca angajatorul are obligatia legala sa va inmaneze un exemplar al contractului individual de munca, anterior inceperii activitatii, in caz contrar acesta putand fi sanctionat contraventional (amenda intre 1500 si 2000 lei). 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile. 

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide