</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Angajatii companiilor care isi intrerup activitatea din cauza aparitiei unor cazuri de infectare cu coronavirus vor primi indemnizatie de somaj tehnic subventionata

by Maria Ciudin , 24 iul 2020 Venituri salariale / Beneficii / Legislatia muncii / COVID-19
Angajatii companiilor care isi intrerup activitatea din cauza aparitiei unor cazuri de infectare cu coronavirus vor primi indemnizatie de somaj tehnic subventionata

Potrivit unui comunicat de presa publicat pe pagina de internet a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri, 22 iulie, o Ordonanta de Urgenta prin care a instituit o noua masura de sprijin a angajatilor si angajatorilor care sunt nevoiti sa intrerupa activitatea din cauza infectarii cu SARS-CoV-2 a unor salariati.

Astfel, daca Directia de Sanatate Publica dispune suspendarea activitatii unei companii ca urmare a identificarii de persoane infectate cu SARS-CoV-2, toti angajatii, cu exceptia celor aflati in concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizatiei de somaj tehnic, din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Sprijinul financiar se va acorda pe toata perioada in care activitatea este suspendata, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020.

Aceste masuri de protectie sociala la nivelul angajatorilor, cu caracter exceptional, sunt necesare pentru a evita pierderea de locuri de munca, cresterea ratei de excluziune sociala, precum si amplificarea decalajului socio-economic dintre persoanele a caror activitate a fost afectata direct de epidemie si restul populatiei, mai mentioneaza comunicatul de presa.

Vom reveni cu informatii suplimentare de indata ce actul normativ este publicat in Monitorul Oficial.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide