</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Am o proprire de 1300 lei pe contul de salariu ce suma poate sa imi retina banca

Venituri salariale 15 iul 2020
 • Rares Popescu 16 iul 2020

  Buna ziua,

  Poprirea este o modalitate de executare silita ce consta in indisponibilizarea sumelor de bani datorate debitorului de catre un tert. Potrivit art. 169 din Codul Muncii, retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

  Conform art. 729 alin. (1) din Codul de Procedura Civila, salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:

  a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;

  b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

  In situatia in care sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

  Prin urmare, nu se va putea retine mai mult de jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii ori pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide