</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Am 3 luni lucrate in Romania , si restul in Anglia se calculeaza doar venitul net din Romania sau si cel din Anglia ?

Venituri salariale 18 iun 2020
  • Gabriela Craciun 22 iun 2020

    Buna ziua,

    Intelegerea mea este ca va referiti la indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Pentru a beneficia de indemnizatie in Romania, legislatia prevede faptul ca o perioada de dinaintea nasterii copilului trebuie lucrata in Romania. Se vor cumula perioadele lucrate in alte state membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Confederatiei Elvetiene cu perioada lucrata in Romania inaintea nasterii copilului si se va deschide dreptul la concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in Romania.

    Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide