</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Am 32 de ani lucrati. Anii de facultate se cumuleaza la stagiul complet de cotizare ?

Legislatia muncii 17 sept 2019
Stagiul complet de cotizare si perioade asimilate
 • Maria Ciudin 17 sept 2019

  Buna ziua,

  Conform legislatiei in vigoare, perioada in care o persoana a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor, cu conditia absolvirii acestora cu diploma, reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare in sistemul public de pensii si va fi luata in considerare la stabilirea drepturilor legale.

  Intra in categoria invatamantului universitar atat invatamantul public, cat si cel particular, buget sau taxa, iar la stabilirea punctajului lunar pentru perioada in care persoana a urmat cursurile invatamantului universitar se va utiliza 25% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

 • Daniela Botofei 17 sept 2019 Multumesc.
 • Daniela Botofei 17 sept 2019

  Multumesc. La calculul pensiei inteleg ca se tine seama. Ce nu inteleg : Imaginez urmatorul scenariu. Am 62 de ani, perioada lucrata 32 de ani, facultate 5 ani.

  Am sau nu stagiu complet de cotizare de 35 de ani ?


  • Maria Ciudin 17 sept 2019

   Buna ziua,

   Da, perioada asimilata in care ati urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar se ia in considerare la stabilirea stagiului de cotizare. Asadar, conform legii, indepliniti stagiul complet de cotizare in sistemul public de pensii.

   Mentionam faptul ca, in situatia absolvirii mai multor institutii universitare, se ia in calcul la stabilirea stagiului de cotizare o singura perioada de studii, la alegerea persoanei. 

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide