</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

A fost extins numarul sectoarelor de activitate in care este obligatorie negocierea colectiva

by Cristina Tanase , 13 mar 2023
A fost extins numarul sectoarelor de activitate in care este obligatorie negocierea colectiva

În data de 07 martie 2023, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 190,Hotărârea nr.171/2023privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă şi a codurilor CAEN aferente acestora.

Hotărârea are ca obiect stabilirea sectoarelor de negociere colectivă şi a codurilor CAEN de 4 cifre aferente acestora, prevăzute în Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statisticănr. 337/2007privind actualizareaClasificăriiactivităţilor din economia naţională - CAEN.

Sectoarele de negociere colectivă şi codurile CAEN aferente acestora sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din Hotărârea nr.171/2023.

Conform Hotărârii nr.171/2023:

Art. 2

(1)Încadrarea într-un sector de negociere colectivă a unităţii definite conform art. 1pct. 21din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social se realizează conform codului CAEN principal de activitate.

(2)În cazul în care unele activităţi se regăsesc în mai multe sectoare de negociere colectivă, angajatorii pot solicita încadrarea într-unul dintre aceste sectoare a unităţii de laalin. (1), dacă au codul CAEN principal într-unul dintre sectoarele respective.

(3)Procedura de încadrare a unităţii în sectoarele prevăzute laalin. (1)şi(2)se aprobă prin ordin al ministrului responsabil cu dialogul social, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Art. 3.

La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernuluinr. 1.260/2011privind sectoarele de activitate stabilite conform Legiinr. 62/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 933 din 29 decembrie 2011, cu modificările ulterioare, se abrogă.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide