</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

A2

Venituri salariale 12 iun 2021
Buna ziua!
Daca schimb locul de munca si apoi raman insarcinata, mai pot benefica de Indemnizatia de crestere copil?
 • Calculator Venituri 18 iun 2021

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive. Daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

  Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide