</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

2 popriri

Retineri 30 sept 2019
Buna ziua. As dorii sa ma lamuriti exact daca se poate. 1 daca am 2 popriri ceea ce inseamna 50% din salariu dar in luna respectiva am 5 zile de medical , cum se face calculul poprii presupunand ca netul este 4000 se scade medicalul ex :1000? Va multumesc.
 • Maria Ciudin 31 oct 2019

  Buna ziua,

  Potrivit art. 729, alin. (4) din Codul de Procedura Civila, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

  In lumina acestei prevederi legale, se vor retine sumele aferente celor doua popriri pana la limita a jumatate din salariul net, insa indemnizatia aferenta concediului medical nu va putea fi urmarita silit.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide