</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Voluntariat in CIC

Venituri salariale 26 nov 2020
Realizarea de voluntariat in baza unui contract de voluntariat in timpul concediului de crestere a copilului influenteaza indemnizatia?
 • Andreea Ionescu 27 nov 2020

  Buna ziua, 

  Conform OUG 111/2010, dreptul la indemnizatia de crestere a copilului  se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:

  a) beneficiarul este decazut din drepturile parintesti;


  b) beneficiarul este indepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei;


  c) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea incredintarii copilului spre adoptie;


  d) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea mentinerii masurii de plasament;


  e) beneficiarul executa o pedeapsa privativa de libertate sau se afla in arest preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile;


  f) copilul este abandonat ori este internat intr-o institutie de ocrotire publica sau privata;


  g) beneficiarul a decedat;


  h) in situatia in care beneficiarul nu  mai indeplineste conditiile de :

    -  de a fi cetatean roman, cetatean strain sau apatrid; 

    - a avea, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei; 

    - a locui  in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.


  i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;


  j) se constata ca timp de 3 luni consecutive se inregistreaza mandate postale returnate.  Prin exceptie, chiar daca beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap,  plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:


  a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu;


  b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;


  c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim prevazut de lege pentru indemnizatia de crestere a copilului.


  Contractul de voluntariat nu presupune realizarea de venituri supuse impozitului si nici nu se incadreaza in unul dintre cazurile enumerate. Prin urmare, indemnizatia de crestere a copilului nu va fi afectata. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide