</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

venit din chirii pentru indemnizatie crestere copil

Venituri salariale 26 iun 2020
buna seara, in calculul cuantumului pentru indemnizatie crestere copil se ia in considerare si venitul dintr-un contract de inchiriere incheiat intre 2 persoane fizice? Poate fi adusa ulterior depunerii dosarului dovada incasarii unui astfel de venit si calculat retroactiv? multumesc
  • Gabriela Craciun 29 iun 2020

    Buna ziua,

    Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare solicitarii concediului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului.

    Veniturile din cedarea folosintei bunurilor nu se regasesc in enumerarea legala, prin urmare nu se vor lua in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide