</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Valoarea punctului de pensie a crescut incepand cu 1 iulie 2018

by Mihaela Colesnic, 19 iul 2018 Legislatia muncii
Valoarea punctului de pensie a crescut incepand cu 1 iulie 2018

Prin Ordonanta de urgenta 82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative publicata in Monitorul Oficial nr. 902 din 16 noiembrie 2017 se majoreaza punctul de pensie cu 10%, fiind astfel 1.100 lei, fata de valoarea de 1.000 lei stabilita pana la intrarea in vigoare a acestei prevederi. Totodata, se majoreaza si nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari la 640 lei pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2018.

Astfel, se vor mari pensile acordate persoanelor beneficiare, acestea calculandu-se prin inmultirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

Conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide