</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Trebuie sa platesc contributiile sociale la ambii angajatori cu norma intreaga?

Venituri salarii 24 nov 2018
Buna ziua, lucrez de peste 3 ani la o firma cu norma intreaga iar pe 20 noiembrie am inceput sa lucrez si la alta firma tot cu norma intreaga. Am ales ca functia de baza sa fie la noul loc de munca. Vreau sa stiu daca la primul loc (care nu mai este de baza) trebuie sa retina contributiile sanatate.
 • Calculator Venituri 04 dec 2018

  Buna ziua,


  Nu neaparat, profitabil ar fi sa alegeti functia de baza la locul de munca unde aveti suma mai mica, deoarece deducerea ar fi mai mare.


  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.


  Echipa calculatorvenituri.ro

 • Cosmin Enache 26 nov 2018

  Multumesc pentru informatie. Cu cat brutul e mai mare (inclusiv sporuri si ore de noapte), cu atat deducerea va fi mai mare, daca am inteles corect. Practic ar fi mai profitabil pentru mine sa aleg functia de baza la jobul mai bine platit?

 • Calculator Venituri 26 nov 2018

  Buna ziua,


  Conform prevederilor Codului Fiscal, contributiile sociale se retin de catre platitorul de venituri  din salarii sau asimilate salariilor, pe fiecare sursa de venit. Astfel, chiar daca dumneavoastra ati optat pentru functia de baza la noul angajator, ambii angajatori vor calcula si vor retine contributii sociale si impozit pe venit. Singura diferenta va fi la calculul impozitului pe venit, unde angajatorul la care ati optat pentru functia de baza va aplica si valoarea deducerii personale, iar impozitul calculat va fi mai mic. Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide