</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Tichete cadou

Venituri salariale 08 iul 2019
Buna ziua,

As dori sa va cer o lamurire cu privire la modalitatea de calcul a salariului in cazul unor tichete de masa.De ce tichetele cadou se adauga in salariul brut, se calculeaza contributii si impozit, si din pachetul tarifar net se scade valoarea acestor tichete ?
 • Calculator Venituri 10 iul 2019

  Buna ziua,

  Tichetele cadou reprezinta un avantaj in natura acordat salariatilor, ce se include in bazele de calcul a contributiilor sociale si a impozitului pe venit, daca se acorda in afara zilelor de Craciun, Paste, 1 iunie si 8 martie doar pentru femei si in limta a 150 lei/persoana/eveniment. Acestea sunt acordate fie pe hartie, fie electronic, pe un card separat fata de cardul de salarii. 

  Astfel, pentru evidentierea calculului, contravaloarea acestora se va aduna la veniturile brute, se vor aplica contributii sociale si impozit pe venit, iar ulterior se va scadea valoarea pentru a nu fi acodata de 2 ori (si in natura si odata cu salariul net). 

  In functie de decizia companiei, avantajul se poate acorda brut sau net. Daca beneficiul este acordat brut, atunci salariatul suporta valoarea taxelor (salariul net va fi diminuat cu valoarea contributiilor sociale si a impozitului datorate pe aceste sume). In situatia in care compania decide sa suporte taxele datorate de angajat, atunci se va include in venitul brut suma majorata cu valoarea taxelor, astfel incat salariatul sa nu fie afectat de acestea.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro


 • Strajescu Nichita 08 iul 2019


  Exemplul dat arata cum 250 lei au fost asimilati salariului si apoi au fost scazuti din pachetul salarial net. De ce ? 


  Reiese ca am platit impozit si contributii si in final valoarea tichetelor, deci sunt inca si in minus 112.5 lei. 
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide